Läsvärt

- Narkotikafri Skola Kommenterar

Föräldraföreningen Mot Narkotika och Anhöriga Mot Droger är medlemsorganisationer där anhöriga hjälper varandra på olika vis att komma framåt praktiskt och känslomässigt om man har en anhörig som missbrukar narkotika.

FMN
Anhöriga mot droger
Al-Anon är en självhjälpsverksamhet för anhöriga och vänner till drogmissbrukare, lite som Anonyma Narkomaner.
 
Alla de här verksamheterna tar upp problemet med medberoende, något som så gott som alla anhöriga får kämpa med mer eller mindre.

Läs hela inlägget »

SVAR: De allra flesta hamnar faktiskt inte där. Man ska inte glömma bort att narkotika är olagligt och därför inte socialt accepterat. Det är nog den viktigaste anledningen till varför majoriteten aldrig testar knark. Samtidigt är tonåren en tid av nyfikenhet och spänningslystnad och när man ska ta de första stegen in i vuxenlivet. Det blir lätt fel för att man är just ung och oerfaren och därför ännu inte byggt upp något vidare omdöme. En skyddande faktor är bra kontakt inom familjen på så vis att man kan prata om sådana här saker. En annan är att ha fritidsintressen som upptar en hel del tid tillsammans med andra ungdomar och som gör livet lite mer meningsfyllt.

Läs hela inlägget »

SVAR: Oftast börjar man för att man är vän med någon som börjar med illegala droger och som gärna delar med sig av erfarenheten. Ju närmare vän desto större risk. Pojkvänner introducerar flickvänner och tvärtom. Vanligast dock med det förstnämnda. Det är ytterst ovanligt att en person själv funderar sig fram till att det vore kul/intressant/spännande att testa narkotika och sen ger sig ut på jakt efter hur man kan köpa och testa drogerna.

Läs hela inlägget »

Senaste

ARKIV: