Föreläsningar

Narkotikafri Skola erbjuder föreläsningar för skolledning, skolhälsovård, lärare, elever och föräldrar samt andra vuxna som har kontakt med ungdomar.

Om du är intresserad av att veta mer eller boka en föreläsning, klicka på "boka föreläsning" nedan och skriv vilken typ av föreläsning ni önskar i bokningsformuläret.

96273774-xR9iw

Erik Leijonmarck

Erik har har mångårig erfarenhet av arbete med frågor som rör cannabis och andra droger. Är författare till boken Drog-handboken: guide för föräldrar och andra nyfikna (2019) som handlar om hur föräldrar kan förhålla sig till att droger blir allt mer vanligt förekommande i sina barns uppväxtmiljöer.

Föreläser för elever, lärare och föräldrar om bl.a cannabis och påverkan på den unga hjärnan och om de krafter som vill tjäna pengar på att göra unga människor till konsumenter av narkotika. Om beroendets mekanismer och om två ytterligare skäl för unga att avstå droger - att de bidrar till allvarlig kriminalitet och miljöförstöring.

Lyssna på Erik när han medverkar i Narkopodden avsnitt 4 - Hjälp, tänk om min tonåring röker på ?! och 52 - Huvudsaken med cannabis.

Magnus_rosén-hemsidan

Magnus Rosén

Magnus var basist i hårdrocksgruppen Hammerfall. Han levde rockstjärnelivet i en värld där droger florerade. Men Magnus valde bort droger helt och hållet. Utifrån sina erfarenheter har Magnus utvecklat en livshållning som bygger på att alltid välja det konstruktiva framför det destruktiva.

Föreläser för unga och vuxna om att ge unga framtidshopp. Han delar tankar om livet och utmanar kring de avgörande val vi alla ställs inför, unga såväl som vuxna. Han kryddar även sina föreläsningar med solobasspel.

Lyssna på Magnus när han medverkar i Narkopodden avsnitt 17 - Raka rör med Magnus Rosén

Magnus Rosén är även RNS Ambassadör.

John Andreas_Gentlemen’s Coach

John Andreas

John Andreas, Gentlemen´s Coach, är en mångfasetterad föreläsare. Han brinner för att få människor att ta ansvar, göra sunda val och skapa en riktning mot det vi vill åstadkomma i livet. 

John Andreas föreläser om mål, drömmar, drogkurage, attityd och ansvar, och hur den sociala miljön kan påverka individen.

Johan Andreas passar att tala för ungdomar men även för personal på företag.

Lyssna på John när han medverkar i Narkopodden avsnitt 54 - Lev Ditt Drömliv + Narkopodden = SANT och 57 - Val varje dag!

John Andreas är även RNS Ambassadör.

87481229-qKKzK (1)

Staffan Hübinette

Staffan har lång erfarenhet som lärare i socialpedagogik och drogprevention. Staffan var med och startade projektet Narkotikafri Skola och har skrivit många böcker inom ämnet. 

År 2014 erhöll Staffan ECAD Sveriges pris för sina drogförebyggande insatser. 2017 utsågs han av CAN till Årets förebyggare och 2018 erhöll han Svenska Carnegie-institutets journalistpris. Han är även författare till bokserien Vägar till en narkotikafri skola.

Föreläser för skolpersonal om möjligheter och metoder i skolans förebyggande arbete, policy, handlingsplaner och drog-testning.

Lyssna på Staffan när han medverkar i Narkopodden avsnitt 70 - Vägar till en Narkotikafri Skola

27856172-79Bnm

Pelle Olsson

Pelle Olsson är för­fattare, frilansreporter och sjuksköterska. Pelle har skrivit ett flertal repotageböcker om narkotikasituationen i olika delar av världen. 2015 utkom han med boken Big Marijuana och 2017 boken Cannabis som medicin. Han har i samarbete med RNS producerat faktahäftet 8 myter om cannabis som behandlar det viktigaste argumenten för legalisering samt de argument som finns mot legalisering. Häftet avser vara en hjälp för skolpersonal att få bättre kunskap kring hur cannabisdebatten förs. Alla böcker och häftet finns att köpa här

Pelle föreläser främst om Cannabis och "spice", myter om cannabis, medicinsk marijuana och legalisering.

Lyssna på Pelle när han medverkar i Narkopodden avsnitt 13 - Den kluriga frågan om cannabis